Riikan Uratarina

Ouro on portugaliksi käännettynä kulta. Meillä Ourolla on mitä ouroisempi tiimi, joiden kanssa on kunnia tehdä duunia. Tässä artikkelissa kerromme sinulle yhden Ourolaisen uratarinan. Toivomme, että Riikan uratarina voisi inspiroida muitakin pyrkimään tälle mielettömän hienolle alalle.

Siisti sisätyö kohtuullisella palkalla veti puoleensa.

Riikasta piti alunperin tulla poliisi, mutta lopulta siisti sisäduuni kohtuullisella palkalla veti häntä puoleensa. Insinöörikouluun Riikka asteli vuonna 1998, mutta sitä ennen hän oli ollut mm. kolme kesää erilaisissa pihahommissa, harjoittelijana päiväkodissa alle 3-vuotiaiden osastolla sekä Nokian monitoritehtaalla kokoonpanossa.

Insinöörin opinnot olivat Riikalle mieleisiä ja koulusta hän sai perustaidot työelämään. Tällä alalla työelämä on se, joka lopulta opettaa tekijäänsä eteenpäin. Koulun aikana Riikka suoritti kesäduunit Nokialla muutamana vuonna ja viimeisenä kouluvuotenaan hän sai vakkari sopparin Tiedolle, jossa uratarina jatkui kunnioitettavat 10 vuotta. Ensimmäiset yhdeksän vuotta Riikan päätyön nimike oli C++ ohjelmoija. Hän oli kuitenkin myös paljon mukana testauksissa testaajana, mutta myös kehittämässä ja ylläpitämässä testityökaluja. Riikan vastuulla ollut putki 3G/4G verkossa työllisti häntä erityisesti uusien featureiden suunnittelun parissa. Viimeisenä vuotenaan Tiedolla hän koodasi kolmen kuukauden ajan viranomaisverkkoa ja loppuajan hän vietti Itellalla kaikkien vanhojen ohjelmointikielien ja versioiden maailmassa.

Riikan elämä vei mukanaan Tampereelta pääkaupunkiseudulle. Hän sai jatkaa Tiedolla vanhassa tiimissään, mutta etsi kuumeisesti uutta työpaikkaa PK-seudulta. Hän kävi monissa haastatteluissa ja kerta toisensa jälkeen sai kokea pettymyksen hakuvalintatuloksien kohdalla. Loppuvuodesta vuonna 2011 alkoi Riikan testiautomaation ura eräässä yrityksessä, kun hän oli vapaa-ajallaan opiskellut ohjelmointikieli Pythonia. Hän sai parin viikon pikakoulutuksen Robotista ja Jenkinsistä, jonka jälkeen hän meni asiakkaalle opettelemaan robot kirjaston tekoa. Monen epäonnistuneen haun takia Riikka teki uuden työnantajan kanssa kehnon työsopimuksen, joka ajoi hänet vaihtamaan työpaikkaa Raha-automaattiyhdistykselle 1,5 vuotta myöhemmin.

Antti Pohjonen oli tuohon maailman aikaan perustanut Omenia-nimisen yrityksen ja houkutteli Riikan Omenian palvelukseen. Riikka läksi Raha-automaattiyhdistykseltä 10 kuukauden jälkeen Omenialle tekemään robotkirjastoja, mutta löysikin itsensä testaustiimistä. Hän alkoi oppia, millaisia ongelmia voi esiintyä kymmenentuhannen Robot-testin ylläpidossa, ja ratkaisutapoja niihin.

Siili tuli ja osti pois Omenian, joten Riikka siirtyi Siilin palvelukseen. Tuolloin RPA oli Siilillä nousussa ja Riikka halusi lähteä tätä kokeilemaan. Hän teki RPA:ta asiakkaille noin vuoden ajan ja oppi paljon uusia järjestelmiä, mitä ei ollut päässyt aikaisemmin automatisoimaan.

Antti Pohjonen perusti uudestaan yrityksen. Juuri tämän kyseisen yrityksen, jonka sivuilta kirjoitusta nyt luet. Riikka palasi takaisin tutun, turvallisen ja hyvän fiiliksen työnantajan palvelukseen Ourolle, jossa pääsi hyppäämään jälleen uudenlaiseen testausmaailmaan. Ourolla Riikka on oppinut yhä paremmin Jenkinsin säätämistä Groovylla sekä paljon muuta finanssialasta ja sen testausautomaatioista.

Riikka viihtyy Ourolla ja on nykyään itse mukana Ouron rekryprosesseissa. Hän pyrkii parhaansa näkemään hakijoissa olevat piilopotentiaalit, mitä ne monet haastattelijat eivät nähneet aikoinaan hänessä itsessään.

Hei ammattilainen, kiinnostaako sinua ura Ourolla? 

Valikko